Нерегистриран потребител Вход Регистрация
РегламентРЕГЛАМЕНТ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И ГЛАСУВАНЕ В 52-ТА АНКЕТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2009 г
1. ПЕРИОД ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И ГЛАСУВАНЕ
16.11.2009 – 01.12.2009 г. През целия период са възможни корекции във вота. В момента, в който спортният журналист гласува, това ще бъде отразено в списъка с регистрирани участници – срещу името на журналиста ще се изпише „ДА”, което означава, че е гласувал.
2. УЧАСТНИЦИ
В анкетата могат да участват само спортни журналисти, които към момента на анкетата са действащи.
Екипът по организация и провеждане на анкетата ще извършва проверка за коректността на всяка отделна регистрация.
Въпреки това са възможни регистрации на лица, които не са вече действащи спортни журналисти или никога не са били.
Всички регистрирани участници ще бъдат публикувани в раздел „Участници”. Можете да подавате сигнали за неправомерни регистрации.
3. НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ
Гласуването ще се проведе он-лайн. Всеки спортен журналист, може да даде своя вот само в уеб сайта „Спортист на годината"– http://www.athlete.nove.bg.
4. РЕГИСТРАЦИЯ
Регистрацията преминава през два етапа, с цел максимална сигурност и достоверност на вота.
В първия етап всеки трябва да впише своя e-mail. ВНИМАНИЕ, от един e-mail може да гласува само един спортен журналист. Гласуващият трябва да се регистрира с индивидуален личен или служебен e-mail, а не с редакционен e-mail.
На посочения e-mail, след проверка на неговата валидност, ще бъде изпратена временна парола, която дава достъп до втория етап – същинската регистрация. В нея спортният журналист трябва да попълни данните за себе си, за своята медия и за предаването/рубриката/редакцията, в което/която работи.
5. ГЛАСУВАНЕ
5.1. Общи условия
Гласуването се реализира, като се влезе в раздел Анкета – Гласуване на www.athlete.nove.bg. Там трябва да бъдат попълнени име и парола за достъп.
За гласуването е необходимо:
- активиран javascript в браузъра, от който се гласува;
- попълнени на КИРИЛИЦА имена на спортисти, техния спорт, отбор;
- да се маркира отметката „всички попълнени от мен имена са коректно изписани и правилно подредени“;
- да се въведе парола.
ВАЖНО: Възможно е да сте въвели парола на различна клавиатурна подредба. Ако сте създали паролата си на кирилица, при гласуването също трябва да я въведете на кирилица.

Всеки участник има право да гласува само веднъж. Вотът може да се редактира до края на гласуването.

На 16.11.2009 г. в www.athlete.nove.bg – меню Анкета – Справка 2009, се публикува Справка за постиженията на спортистите през 2009 г. в .xls, .pdf и .doc формати, изготвена от БТА.

Информация за хода на провеждане на Анкетата, резултатите от гласуването, церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на България 2009 г. ще бъде публикувана поетапно в www.athlete.nove.bg.
5.2. Гласуване за „Спортист на годината” 2009 г.
Всеки спортен журналист има право да гласува за 10 спортиста. Спортистът, вписан на първо място, получава 10 точки; този, който е на второ място – 9 точки; на трето място – 8 точки; на четвърто място – 7 точки; на пето място – 6 точки; на шесто място – 5 точки; на седмо място – 4 точки; на осмо място – 3 точки; на девето място – 2 точки; и на десето място – 1 точка.
Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, който всеки един спортист е получил от всички участници в анкетата.
Според създателите на анкетата, може да се гласува за отделни спортисти, а не за цели отбори. Допуска се вписване в Златната десятка за спортист на годината само на отбор, чийто състав е с абсолютно равностойни състезатели или отборът не би могъл да съществува или участва в турнири, първенства, др. без участието на някой от състезателите. Например: двойка кану-каяк, двойка по фигурно пързаляне, ансамбъл по художествена гимнастика, двойка по спортна аеробика, др.
5.3. Гласуване за „Отбор на годината” 2009 г.
За да бъде отдадено дължимото уважение на отборите, чрез тази анкета, организаторите от „Нове АД Холдинг” откриха нова категория за определяне на „Отбор на годината”. В нея се посочва само един отбор, който получава 10 точки. Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, които е получил всеки отбор, вписан от участниците в анкетата.
5.4. Гласуване за „Спортист с увреждания” 2009 г.
Това е още една нова категория, която влиза за първи път в 52-годишната история на анкетата. Нове АД холдинг вярва, че спортистите с увреждания заслужават своя самостоятелна категория, тъй като обикновено се подценяват в общото гласуване за „Спортист на годината”. Също така техния режим на подготовка и участие в брой състезания е по-различен, което изисква да им бъде отдадено дължимото внимание в отделна категория. Не на последно място, силата на духа и волята на хората с увреждания, които спортуват и прославят България в различни Олимпиади и турнири, не бива да се подценява. Може да се гласува само за един спортист с увреждания, който получава 10 точки. Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, които е получил всеки спортист.
6. АНУЛИРАНЕ НА ВОТ
Ще бъдат анулиран вота за всеки спортист от вписаната десятка, чиито имена или спорт са грешно попълнени, но не и цялото гласуване на журналиста.
Ще бъдат анулирани цели анкети, в които присъстват нецензурни и/или неуважителни текстове на мястото за вписване на имена и спорт.
БНТ Дарик Дарик новини Гонг Труд