Нерегистриран потребител Вход Регистрация
НовиниМОМИЧЕ СЪС 104 МЕДАЛА ЩЕ ОТКРИЕ ЦЕРЕМОНИЯТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА”
18.12.2009

    Нове АД Холдинг покани 8 малки шампиони, с които България може да се гордее, да вземат участие в официалната церемония „Спортист на годината” 2009 г. Така децата става близо 30, с което организаторът залага на приемствеността и наследството в България. Нове АД Холдинг цели да представи неизвестните млади таланти, които са бъдещето на спорта у нас. Както вече беше обявено, в музикалната част участие ще вземат малките певици от Бон-бон, а 8 гимнастички от школата на Илиана Раева ще участват в началната музикално-танцова композиция за старта на церемонията.

    Единадесетгодишната феноменална плувкиня Георгия Кадоглу от Варна ще открие церемонията като запали ритуалния огън, символ на обединението. За последните три години има извоювани общо 104 медали от национални и международни състезания и подобрени 24 национални рекорди.

    Спортистите, класирани от десето до седмо място според анкетата „Спортист на годината”, ще бъдат наградени от млади шампиони.

    Николай Христов, на 11 години, е шахматист от София. Той е трикратен републикански шампион на България и балкански шампион от Гърция. Той ще връчи статуетката на класирания на десето място.

    Иван Йорданов, на 18 години, е държавен шампион по спортна стрелба. Той е ученик от Държавното спортно училище „Генерал Владимир Стойчев“, което е дало на България и на света такива спортни светила като Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Таня Богомилова и много други олимпийски, световни и европейски шампиони. Иван ще награди спортиста, който заема девето място.

    Денислав Станчев от Стара Загора е само на 9 години. Той е футболист от ПФК „Берое” – Стара Загора, и притежава две специални награди за най-малък играч. Денислав ще връчи статуетката на осмия спортист в класацията.

    Ивелина Илиева от Държавно спортно училище „Генерал Владимир Стойчев” е на 18 години и е световна и европейска шампионка по самбо. Тя ще награди спортиста, определен от журналистите на седмо място.

    Габриела Цветанова на 18 години е състезател по волейбол и е четвърта с нашия отбор от Световното първенство по волейбол за девойки. Тя ще награди спечелилия шесто място.

    Бистра Старейшинска, на 11 години, тренира художествена гимнастика в клуб „Левски” и за тази година има спечелени шест златни, три сребърни и четири бронзови медали от национални първенства и международни турнири. Тя награждава спортиста на пето място.

    Димитър Манолов на 12 години от Пловдив е плувец, който има 64 златни медали, три сребърни и само един бронзов в своята кариера. Той ще награди четвъртия „Спортист на годината”.

    Спортистите, които заемат почетните трето, второ и първо място ще бъдат наградени от Президента на Република България – г-н Георги Първанов. Той ще награди и отбора, който спортните журналисти определиха за „Отбор на годината”.

    „Треньор на годината” 2008 г. и настоящ министър на спорта – доцент Свилен Нейков, ще награди тримата най-добри треньори за 2009 г., избрани от 26-то издание на анкетата на в. „Труд”.

    Ивет Лалова ще връчи награда на „Спортист с увреждания на годината”.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------ВАЖНО: Спортовете, в които децата имат постижения, не отговарят на спортистите, които те ще награждават.
ВАЖНО: Напомняме, че срокът за подаване на заявки за акредитация за отразяване на церемонията изтича днес, 18.12.2009 г., в 18.00 часа. След този час списъкът не може да бъде променян или допълван.

БНТ Дарик Дарик новини Гонг Труд