Нерегистриран потребител Вход Регистрация
НовиниНОВЕ АД ХОЛДИНГ ОБЯВИ НОМИНИРАНИТЕ
09.12.2009

НОВЕ АД ХОЛДИНГ ОБЯВИ НОМИНИРАНИТЕ СПОРТИСТИ, СПОРТИСТИ С УВРЕЖДАНИЯ И ОТБОРИ НА ГОДИНАТА
ВЕСТНИК ТРУД ПРЕДСТАВИ НОМИНИРАНИТЕ ТРЕНЬОРИ НА ГОДИНАТА

Нове АД Холдинг обяви на традиционната пресконференция номинираните по азбучен ред спортисти, спортисти с увреждания и отбори на годината. Те бяха избрани чрез национално допитване до спортните журналисти в 52-то издание на анкетата „Спортист на годината”. Вестник „Труд” обяви номинираните треньори на годината, в 26-то издание на анкетата за „Треньор на годината”. Как се подрежда Златната десятка от спортисти и кой ще бъде № 1 сред тях и сред номинираните треньори, отбори и спортисти с увреждания ще стане ясно на официалната церемония, която ще се проведе на 21.12.2009 г. в Народния театър „Иван Вазов”, от 20.30 часа. Тя ще бъде излъчвана пряко от БНТ 1 и БНТ Сат.

Номинирани спортисти в категорията „Спортист на годината на България“ 2009
по азбучен ред:

Веселин Топалов шахмат
Детелин Далаклиев бокс
Димитър Бербатов футбол
Йордан Йовчев спортна гимнастика
Мария Гроздева спортна стрелба
Мария Оряшкова самбо
Матей Казийски волейбол
Петър Стойчев плуване
Силвия Митева художествена гимнастика
Станка Златева борба

Номинирани спортисти с увреждания
в категорията „Спортист с увреждания на годината на България“ 2009 по азбучен ред, от които ще бъде излъчен само един победител:

Ангел Кремов борба (2 място в класическия стил и 3 място в свободния стил, кат. до 55 кг, от Летни олимпийски игри за глухи)
Гергана Баръмова бадминтон (1 място от Летните олимпийски игри за глухи)
Георги Софкин бадминтон (1 място от Олимпиадата за хора с нисък ръст)
Иван Стоев лека атлетика (1 място на 100 м и на 200 м, 2 място на скок на дължина от Световно първенство за спортисти с нарушено зрение)
Росен Дльогов ски-алпийски дисциплини (1 място в спускането и в гигантския слалом, 2 място в супергигантския слалом от Спешъл олимпикс)

Номинирани отбори в категорията „Отбор на годината на България“ 2009,
от които ще бъде излъчен само един победител:

Алпинизъм експедиция Николай Петков, Дойчин Боянов, Боян Петров и Николай Вълков
Волейбол Национален отбор, мъже
Футбол ПФК „Левски“
Футбол ПФК „ЦСКА“
Самбо Национален отбор

Общ брой спортисти, за които е даден вот – 92 от общо 37 спорта.
Общ брой отбори, за които е даден вот – 5, от общо 4 спорта.
Общ брой спортисти с увреждания, за които е даден вот – 15, от общо 8 спорта

Номинирани треньори в анкетата на в. „Труд” за „Треньор на годината” са:

Ангел Ангелов бокс
Ангел Червенков футбол
Валери Григоров спортна стрелба
Васил Соколов самбо
Драган Нешич волейбол
Емил Велев футбол
Иван Нешев бокс
Илиан Илиев футбол
Илиана Раева худ. гимнастика
Красимир Балъков футбол
Красимир Туманов плуване
Любослав Пенев футбол
Милко Танкушев спортна гимнастика
Петър Лесов бокс
Петър Стоянов сумо
Пини Гершон баскетбол
Радостин Стойчев волейбол
Росен Димитров самбо
Свилен Нейков гребане
Силвано Пранди волейбол
Силвио Данаилов шахмат
Симеон Щерев борба свободен стил
Станимир Стоилов футбол

В 26-ата традиционна анкета на в. “Труд” за определяне на най-добрия треньор на годината – 2009-а, гласуваха спортните отдели и редакции на 49 медии - телевизии, радиостанции, вестници и интернет сайтове. В своите колективни мнения журналистите посочиха имената на 23 специалисти от 14 вида спорт. По традиция вестник “Труд” ще награди първите трима с картини на известни български художници.

На въпрос на журналист за мнението на Нове АД Холдинг относно паричните и предметни награди, които Министерството на физическото възпитание и спорта и Българския спортен тотализатор обявиха ден преди пресконференцията, че ще връчат на победителите след церемонията, Христина Богданова – ръководител на организационния екип за „Спортист на годината” отговори: „Нове АД Холдинг научи от медиите за тези награди. Въпреки това приветстваме инициативата. За нас е огромна чест, че тази анкета, за която единствено Нове АД Холдинг притежава правата за провеждане от 20 години насам, е мерило за награди, които държавата избира да връчва. Това означава, че сме успели да запазим престижността и представителността на анкетата и е че сме я превърнали в едно от най-значимото обществено и спортно събитие на годината.”

Елица Иванова – главен специалист „Връзки с обществеността” на „Еврофутбол” ООД, генерален спонсор на „Спортист на годината”, обяви че „От утре „Еврофутбол” стартира една паралелна анкета в своя сайт, която се казва „Гласът на публиката. Всеки почитател на спорта, може да даде своя вот. След края на анкетата „Еврофутбол” ще награди победителя с почетен плакет. Лицензираният букмейкър традиционно и устойчиво подкрепя българския спорт и така съвсем естествено избра за втора година да партнира на „Спортист на годината”. Тази година компанията стана генерален спонсор, с което още веднъж засвидетелства своето уважение и благодарност към българските спортисти, които тренират, готвят се и се състезават в изключително тежки условия и въпреки това носят отличия за България от големи Европейски и Световни форуми.”

Иван Басан – Главен директор Продажби в GLOBUL, основен спонсор на „Спортист на годината”, коментира „За GLOBUL е чест да бъде за поредна година спонсор на това събитие. Ние солидно присъстваме като спонсор в България. Подкрепяме отбори като ЦСКА, Литекс, Черно море Евроинс и др. Смятаме това за стратегическо предимство или стратегическо позициониране. Практически, спонсорирайки спорта ние осигуряваме бъдещето на нацията. Осигуряваме здравия дух и здравото тяло на нацията и за GLOBUL това е основен приоритет. Благодарим на организаторите, че за поредна година осигуриха провеждането на това събитие. Пожелавам успех на всички номинирани!”

Илиана Захариева, ръководител „Корпоративни комуникации” на Пощенска банка, спонсор на „Спортист на годината”, каза: „ Пощенска банка за първа година подкрепя 52-то издание на престижните награди „Спортист на годината”. Ние възприемаме това като подкрепа за най-добрите български спортисти и българския спорт като цяло. Ние в „Пощенска банка” вярваме, че бизнесът трябва да демонстрира своето отношение към обществото и да допринася за неговото развитие. Така виждаме скромната си роля в тази изключителна инициатива. Искаме да поздравим всички номинирани. Те вече са победители, защото да бъдеш в Златната десятка на България е изключително постижение.”

Весела Георгиева – „Връзки с обществеността” в „Евробет”, спонсор на „Спортист на годината”, сподели: „Благодаря на Нове АД Холдинг за поканата към „Евробет” да бъде спонсор на това престижно събитие. Разбрахме, че сюжетът ще се завърти около младостта, приемствеността и бъдещето. Поздравления за великолепната идея. Поздравления и за великолепната реализация до момента, защото доколкото разбрахме същият сюжет е търсен и в поканените спонсори. Ние сме най-младата компания сред спонсорите тук, но също така вярваме, а се надявам, че и нашите партньори вярват, че нашата компания е част от бъдещето. „Евробет” е компанията на успеха и точно в този дух искам да пожелая късмет на номинираните и нека най-добрия да победи”

Заявки да акредитации за всички средства за масово осведомяване, които желаят да отразят церемонията, ще се приемат в периода 14.12-18.12.2009 г.. Формата за акредитация, правилата за акредитация, сроковете за подаването, информация за церемонията и изискването за облеклото може да бъде намерена в уеб сайта за „Спортист на годината на България” – www.athlete.nove.bg, раздел АКРЕДИТАЦИЯ на 14.12.2009 г..

Галерия
БНТ Дарик Дарик новини Гонг Труд