Нерегистриран потребител Вход Регистрация
НовиниОт днес започна гласуването
16.11.2009

   Нове АД Холдинг включи още една категории в най-престижните годишни спортни награди «Спортист на годината». Тя дава възможност да се гласува за „Спортист с увреждания на годината”. По този начин организаторите от Нове АД Холдинг желаят да засвидетелстват своето уважение към силата на духа и волята на състезателите в неравностойно положение. През 52-годишната история на анкетата те биваха пренебрегвани в десятката, заради по-малкия брой състезания, в които участват и по-ниската популярност. В нея също се посочва само един състезател, който е с физически или ментални увреждания.

   Другата новост е анкетата за „Отбор на годината”, в която може да се гласува за един тим с 10 точки. Крайното класиране се определя от сбора точки, които е получил всеки отбор, вписан от участниците в анкетата. При създаването на анкетата преди 52 години е било заложено да се гласува за отделни спортисти, а не за цели отбори. Допуска се вот само за отбори, чиито състав е с абсолютно равностойни състезатели, т.е. отбор, който не би могъл да съществува или участва в първенства без един от състезателите. Например: двойка кану-каяк, двойка по фигурно пързаляне, ансамбъл по художествена гимнастика, двойка по спортна аеробика, др.) С тази анкета вече ще може да се отдаде заслуженото на успешно представилите се през годината отбори по волейбол, баскетбол, футбол и др.

   На 16.11.2009 г. Нове АД Холдинг стартира гласуването в 52-рото издание на анкетата. За втори пореден път то ще се проведе изцяло он-лайн на сайта www.athlete.nove.bg. Вотът ще продължи до 01.12.2009 г. Златната десятка ще бъде обявена по азбучен ред, без точките, на традиционната пресконференция, която ще се проведе на 9.12.2009 г.Всеки действащ към момента спортен журналист има право да участва в анкетата. Няма да бъдат разпращани индивидуални покани. Желаещите да гласуват ще преминат през два етапа на регистрация, с което се цели по-голяма сигурност и коректност на крайния резултат. Администраторите на сайта ще извършват и редица други проверки. Допълнително всички регистрирани журналисти ще бъдат публикувани в раздел „Анкета“ - „Участници“ и ще може да се извършва и публичен контрол.Първият етап от регистрацията изисква посочване на три имена и индивидуален личен или служебен e-mail, който не се използва от никой друг. След проверка на валидността на посочената електронна поща ще бъде изпратена временна парола. Тогава с нея и регистрирания e-mail се влиза през „Вход”, който води към втория етап от регистрацията. При нея журналистът трябва да попълни поредица от данни за себе си, за предаването/рубриката/отдела, в който работи и за медията. Всеки спортен журналист има право да гласува само веднъж за всяка от трите категории. Вотът може да се редактира до края на гласуването. При попълване на десятката, атлетът, вписан на първо място, получава 10 точки; този, който е на второ място – 9 точки; на трето място – 8 точки; на четвърто място – 7 точки; на пето място – 6 точки; на шесто място – 5 точки; на седмо място – 4 точки; на осмо място – 3 точки; на девето място – 2 точки; и на десето място – 1 точка. Крайното класиране се определя от сбора точки, който всеки един спортист е получил от всички участници в анкетата.

   Както винаги, в помощ на медиите в меню „Анкета“ – „Справка 2009” е публикувана информация за постиженията на спортистите през настоящата година, изготвена от БТА по поръчка на Нове АД Холдинг.

БНТ Дарик Дарик новини Гонг Труд